Uw vertrouwde partner op
het gebied van Bulkhandling, Flavouring en Packaging

Als systeemintegrator heeft Overveld Machines zich de afgelopen decennia gespecialiseerd in het ontwerpen, installeren, onderhouden en moderniseren van toonaangevende machines en klantspecifieke turnkey installaties.

Dit weten we te realiseren met een ervaren en gedreven team van adviseurs en engineers. Zij kennen uw producten en processen, zodat onze oplossingen perfect aansluiten bij uw wensen en verwachtingen. Zo bent u verzekerd van een betrouwbare en toekomstbestendige installatie.

Als VCA** gecertificeerd bedrijf werken we met een VGM-beheersysteem dat voldoet aan alle ARBO-regels op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Hiermee leggen we de basis om iedere dag veilig en gezond te werken en het aantal ongevallen structureel te verminderen.

In vogelvlucht

  • Volledige regie met één aanspreekpunt en alle relevante disciplines in eigen huis: van mechanical, electrical en software engineering tot industriële automatisering en robotisering;
  • Integrale dienstverlening. Van advies, ontwerp, productie en installatie tot preventief en correctief onderhoud, modernisering en optimalisatie. Zo wordt u maximaal ontzorgd.
  • De installaties worden door ons ervaren team van engineers vakkundig en turnkey opgeleverd.
  • Ons service en supportteam is 24/7 beschikbaar, zodat een breakdown geen meltdown wordt.

Advies en ontwerp

“Een slim ontwerp begint met het luisteren naar uw wensen en verwachtingen.”

Onze adviseurs en engineers zijn er voor u. Zij luisteren naar uw wensen en verwachtingen, kennen uw producten en processen en informeren u over de laatste ontwikkelingen in uw vakgebied.

De machines en installaties van Overveld Machines staan bekend om hun compacte en flexibele ontwerp, intuïtieve bediening en hoge mate van bedrijfszekerheid. We stellen niet alleen hoge eisen aan onze producten, maar ook aan onszelf en onze leveranciers.

Om de doorlooptijden, risico’s en kosten te minimaliseren wordt onze apparatuur modulair ontworpen en geproduceerd. Dankzij die modulaire constructie kunnen we de machines en installaties eenvoudig aanpassen aan uw specifieke wensen en integreren binnen uw bestaande situatie.

Productie en installatie

Klantspecifiek produceren en installeren wordt makkelijker met modulair ontwerpen.

Doordat we de machines en installaties in eigen beheer bouwen en modulair ontwerpen, hebben we volledige controle over alle aspecten van het productieproces. Het resultaat is een nog betere beheersing van de doorlooptijden, risico’s en kosten. De machines en installaties worden volledig geïnspecteerd en getest in onze werkplaats. Zo wordt de stilstand en impact op uw organisatie minimaal.

Als laatste stap worden de machines en installaties veilig en efficiënt geïnstalleerd door ons gedreven team van mechanical, electrical en software engineers. Zij  zorgen ervoor dat onze machines en installaties een naadloos onderdeel worden van uw bestaande situatie. Daarnaast verzorgen wij een uitvoerige training voor uw productie- en onderhoudspersoneel. Vanaf dag één zijn de prestaties van uw nieuwe aanwinst verzekerd!

Preventief en correctief onderhoud

“Stilstand is kostbaar en frustrerend.”

Zelfs de beste machine of installatie kan soms in storing vallen. Ons serviceteam is dan ook 24 uur per dag beschikbaar om ervoor te zorgen dat een breakdown geen meltdown wordt.

Maar voorkomen is altijd beter dan genezen. Daarom onderhouden onze ervaren servicetechnici periodiek en preventief uw apparatuur. Zo voorkomt u onverwachte stilstand, waarborgt u de veiligheid en betrouwbaarheid, houdt u de kosten laag en verlengt u de levensduur van uw machines en installaties. Daarnaast helpt een goed onderhouden installatie de kwaliteit van uw eindproduct te verbeteren.

Al onze servicetechnici zijn goed getraind en beschikken over diagnostische apparatuur om uw storingen snel en nauwkeurig op te sporen. Wij gebruiken uitsluitend originele reserveonderdelen om de kwaliteit van uw apparatuur te waarborgen.

Modernisering en optimalisatie

“De wereld rondom u is continue in beweging.”

Alles verandert: verwachtingen van uw klanten, markten, technologieën en wetgeving. Het is dan ook van het grootste belang dat uw installaties up-to-date worden gehouden.

Wij bieden u die mogelijkheid; van modernisering tot optimalisatie. Zo kunt u inspelen op de veranderende kwaliteitseisen van uw klant of de veranderende veiligheids- en milieuwetgeving. Of kunt u wellicht nieuwe producten introduceren tegen minimale investeringen en korte implementatietijden. Dit realiseren we door het toepassen van verbeterde technieken, nieuwe apparatuur en besturingssystemen.

Het resultaat is een langere levensduur en hogere productiviteit van uw installatie, een verbeterde kwaliteit van uw eindproduct en een maximale return on investment (ROI).