Onze diensten

Ontdek de innovatieve en
duurzame oplossingen van Overveld Machines

Als systemintegrator ontwerpt, installeert, onderhoudt en moderniseert Overveld Machines installaties voor al uw logistieke, verpakkings- en opslagvraagstukken. Of uw producten nu zijn voorverpakt in zakjes, flesjes, zakken, blikken of jerrycans of als bulk wordt aangeleverd. Wij hebben een passende oplossing voor u. Van losse machines tot klantspecifieke turnkey installaties en van automatisering tot robotisering.

Overveld Machines levert integrale oplossingen in uiteenlopende marktsegmenten, al 55 jaar. Van de voedselverwerkende industrie (food en agrifood), chemie en petrochemie tot huishoudelijke en persoonlijke verzorgingsproducten (non-food) en de mineraal verwerkende industrie.
Maak kennis met onze innovatieve en duurzame end of line sorteer- en verpakkingsoplossingen of complete lijnen voor het verwerken en opslaan van bulkgoederen. Wij vertellen u er graag meer over.

Advies en ontwerp

“Een slim ontwerp begint met het luisteren naar uw wensen en verwachtingen.”

Onze adviseurs en engineers zijn er voor u. Zij luisteren naar uw wensen en verwachtingen, kennen uw producten en processen en informeren u over de laatste ontwikkelingen in uw vakgebied.

De machines en installaties van Overveld Machines staan bekend om hun compacte en flexibele ontwerp, intuïtieve bediening en hoge mate van bedrijfszekerheid. We stellen niet alleen hoge eisen aan onze producten, maar ook aan onszelf en onze leveranciers.

Om de doorlooptijden, risico’s en kosten te minimaliseren wordt onze apparatuur modulair ontworpen en geproduceerd. Dankzij die modulaire constructie kunnen we de machines en installaties eenvoudig aanpassen aan uw specifieke wensen en integreren binnen uw bestaande situatie.

Productie en installatie

Klantspecifiek produceren en installeren wordt makkelijker met modulair ontwerpen.

Doordat we de machines en installaties in eigen beheer bouwen en modulair ontwerpen, hebben we volledige controle over alle aspecten van het productieproces. Het resultaat is een nog betere beheersing van de doorlooptijden, risico’s en kosten. De machines en installaties worden volledig geïnspecteerd en getest in onze werkplaats. Zo wordt de stilstand en impact op uw organisatie minimaal.

Als laatste stap worden de machines en installaties veilig en efficiënt geïnstalleerd door ons gedreven team van mechanical, electrical en software engineers. Zij  zorgen ervoor dat onze machines en installaties een naadloos onderdeel worden van uw bestaande situatie. Daarnaast verzorgen wij een uitvoerige training voor uw productie- en onderhoudspersoneel. Vanaf dag één zijn de prestaties van uw nieuwe aanwinst verzekerd!

Preventief en correctief onderhoud

“Stilstand is kostbaar en frustrerend.”

Zelfs de beste machine of installatie kan soms in storing vallen. Ons serviceteam is dan ook 24 uur per dag beschikbaar om ervoor te zorgen dat een breakdown geen meltdown wordt.

Maar voorkomen is altijd beter dan genezen. Daarom onderhouden onze ervaren servicetechnici periodiek en preventief uw apparatuur. Zo voorkomt u onverwachte stilstand, waarborgt u de veiligheid en betrouwbaarheid, houdt u de kosten laag en verlengt u de levensduur van uw machines en installaties. Daarnaast helpt een goed onderhouden installatie de kwaliteit van uw eindproduct te verbeteren.

Al onze servicetechnici zijn goed getraind en beschikken over diagnostische apparatuur om uw storingen snel en nauwkeurig op te sporen. Wij gebruiken uitsluitend originele reserveonderdelen om de kwaliteit van uw apparatuur te waarborgen.

Modernisering en optimalisering

“De wereld rondom u is continue in beweging.”

Alles verandert: verwachtingen van uw klanten, markten, technologieën en wetgeving. Het is dan ook van het grootste belang dat uw machines en installaties up-to-date worden gehouden.

Wij bieden u die mogelijkheid; van modernisering tot optimalisering. Zo kunt u inspelen op de veranderende kwaliteitseisen van uw klant of de veranderende veiligheids- en milieuwetgeving. Of kunt u wellicht nieuwe producten introduceren tegen minimale investeringen en korte implementatietijden. Dit realiseren we door het toepassen van verbeterde technieken, nieuwe apparatuur en besturingssystemen. Het resultaat is een langere levensduur en hogere productiviteit van uw installatie, een verbeterde kwaliteit van uw eindproduct en een maximale return on investment (ROI).

Overveld Machines in vogelvlucht

  • Systeemintegrator op het gebied van verpakken, bulkhandling en intern transport;
  • Integrale dienstverlening. Van advies, ontwerp, productie en installatie tot preventief en correctief onderhoud, modernisering en optimalisering.
  • Alle relevante disciplines in eigen huis. Van mechanical, electrical en software engineering tot industriële automatisering en robotisering.
  • Turnkey en toekomstbestendige oplossingen. Al 55 jaar.
Maak kennis