Snel en efficiënt vullen met onze big bag machines

Big bags: grote zakken waarin je veel inhoud kwijt kunt. Het handmatig vullen van deze zakken zijn vaak tijdrovende klussen die ook nog eens veel vragen van het menselijk lichaam. Om dit te ontlasten bouwen wij big bag machines op maat. Deze big bag vulmachines (ook wel big bag vuller genoemd) nemen de handmatige werkzaamheden over. Zo kan je sneller en efficiënter je big bags vullen.

Big bag machine voor diverse producten

Onze big bag machine kan gebruikt worden voor verschillende soorten inhoud afgestemd op jouw business. Food industrie, chemiebouw, het kan allemaal. We houden rekening met de (hygiëne) richtlijnen die gelden in jouw branche. Bij ons is het uitgangspunt: productvriendelijk. Van de eerste tot de laatste kilo’s.

Hoe zit onze big bag machine in elkaar?

Zoals we hierboven al benoemden nemen onze big bag machines een belangrijk deel van je handmatige werkzaamheden over, maar dat is nog niet alles. In ons ontwerp staat ook betrouwbaarheid, ergonomie en veiligheid centraal. Maatwerk is daarvoor aan te raden. Je kan bij ons kiezen uit verschillende opties die in je big bag vulmachine geïntegreerd kunnen worden, maar eerst de eigenschappen.

Slimme eigenschappen van onze big bag machine:

  • Geschikt voor meerdere zakformaten en producten
  • Geschikt voor big bags die zijn voorzien van een vulslurf of -schort,
  • Geschikt voor octabins en kunststof kratten, al dan niet voorzien van een liner,
  • De mogelijkheid om het weegstation boven of onder de big bag te plaatsen,
  • Diverse maatwerk mogelijkheden

Opties waarmee je je big bag machine kunt uitbreiden.

Onze big bag machine kun je uitbreiden met een aantal opties. We lichten ze hier kort toe.

Opblaas unit

Nadat je de big bag met vulslurf hebt aangesloten op de machine kan je de opblaas unit aanzetten. Deze zorgt ervoor dat, door middel van lucht, de zak wordt opgeblazen. Zo kan de big bag optimaal worden gevuld.

Opblaasbaar manchet.

Met een opblaasbaar manchet kan de big bag stofvrij gevuld worden en wordt contaminatie met de omgeving voorkomen.

Geïntegreerde trilunit

Voor een gelijkmatige verdeling van de inhoud van de big bag en is een geïntegreerde trilunit aan te bevelen. Een trilunit zorgt ervoor dat de inhoud van de big bag gelijkmatig verdeeld wordt; hierdoor past hij bijvoorbeeld beter op een pallet.

Doseerorgaan

Hoe kan je het makkelijkst en snelst vullen zonder verspilling? Precies, met een trechter. Wij noemen dit een doseerorgaan. De opening van de big bags plaats je om de doseermond die helemaal is afgestemd op jouw producten.

Pneumatische haken

Ergonomie vinden wij een belangrijk punt en daar schenken wij dan ook veel aandacht aan. Onze pneumatische haken zijn dan ook zo ontworpen dat deze naar de bediener toe draaien. Zo kan de big bag makkelijker worden aangesloten op de big bag vuller.

Onderhoud van de big bag vuller

Onze service houdt niet op bij het leveren van onze big bag machine. Het is belangrijk voor de machine om periodiek te laten inspecteren. Zo ben je verzekerd van een veilig, lang en duurzaam  gebruik van onze machines. Voor meer informatie over onze service kan je verder lezen op onze serviceteam-pagina.

Big bag vuller kopen?

Bij Overveld Machines kun je terecht voor een enkele machine, maar ook voor gehele verpakkingslijnoplossingen of voor transportsystemen. Wij geven je daarom ook graag advies op maat. Voor een vrijblijvend gesprek kan je contact opnemen met ons door het contactformulier onderaan de pagina in te vullen of door te bellen naar +31 164 612 254.

Vragen? neem contact met ons op!

Contact sales oragne