Creatieve oplossingen op het gebied van Bulkhandling

In de huidige tijd is snel, betrouwbaar en veilig laden en lossen een must

Bedrijfszeker, snel en veilig lossen en laden van schepen, vrachtwagens en containers is tegenwoordig een noodzaak bij moderne op- en overslagbedrijven. Overveld Machines helpt u bij het efficiënt transporteren, opslaan en verwerken van kleine of grote hoeveelheden bulkgoederen, zoals koffie- en cacaobonen, aardappelen, uien, granulaat en poeder.

Door de specifieke eigenschappen van de grondstoffen worden hoge eisen gesteld aan het ontwerp en de geselecteerde materialen en componenten ten aanzien van bijvoorbeeld abrasiviteit en explosiviteit. In combinatie met onze jarenlange ervaring en kennis van uw producten en processen kunnen we een hoge mate van betrouwbaarheid en inzetbaarheid van onze installaties garanderen. Zo bent u verzekerd van een degelijke, efficiënte en toekomstbestendige installatie.

Onze op- en overslaginstallaties ziet u vooral terug voor het lossen, transporteren, wegen en opslaan van bulkgoederen. Van losbunkers, transport- en opvoerbanden, tril- en weegstations tot compleet geautomatiseerde installaties. Maar ook voor het automatisch opzetten en vullen van octabins of het semiautomatisch vullen van big bags met bijvoorbeeld granulaat of poeder heeft Overveld Machines een passende totaaloplossing.

Maatwerk in bulkhandling

Onze adviseurs en engineers zijn er voor u. Zij luisteren naar uw wensen en verwachtingen, kennen uw producten en processen en informeren u over de laatste ontwikkelingen in uw vakgebied. Onze machines staan bekend om hun compacte en flexibele ontwerp, intuïtieve bediening en hoge mate van bedrijfszekerheid. We stellen niet alleen hoge eisen aan onze producten, maar ook aan onszelf en onze leveranciers.

Om de doorlooptijden, risico’s en kosten te minimaliseren wordt onze apparatuur modulair ontworpen en geproduceerd. Dankzij die modulaire constructie kunnen we de machines en installaties eenvoudig aanpassen aan uw specifieke wensen en integreren binnen uw situatie en koppelen aan uw ERP-systeem.

Geautomatiseerde bulkhandling biedt u vele voordelen

  • Hogere productiecapaciteit, eventueel volcontinu produceren in ploegendiensten
  • Hoge en constante kwaliteit van het productieproces
  • Optimale afstemming van de diverse (logistieke) processen
  • Minder verzuim en lagere personeelskosten door minder monotoon en repeterend handwerk
  • Minder productafval bij de juiste afstemming en programmering van de machines
  • Minder stilstaand als gevolg van menselijk handelen
  • Snelle terugverdientijd van uw investering

Altijd een passende oplossing voor uw vraag

Transport, opslag en verwerking vormen een essentiële schakel binnen elk logistiekbedrijf van  bulkgoederen. Onze installaties zijn niet alleen medebepalend voor het rendement van uw bedrijf, maar zorgen ook voor de gewenste uitstraling en kwaliteit van uw product en stiptheid van uw leveringen.

Overveld Machines gaat graag met u in gesprek, om in kaart te brengen welke oplossingen bijdragen aan een betrouwbare, duurzame, kostenefficiënte en veilige verwerking uw bulkgoederen. Als systeemintegrator zorgen we er tevens voor dat alle processen naadloos op elkaar aansluiten. Pas dan haalt u als ondernemer het optimale rendement uit uw investering.

Benieuwd hoe we dat doen? Neem contact met ons op, wij helpen u graag met kiezen van uw beste oplossing op het gebied van big bags, semi en volautomatische octabin lijnen en volautomatische los- en opslaginstallaties.