Duurzame oplossingen op het gebied van Flavouring

Flavouring door Overveld Machines smaakt naar meer

Als machinebouwer voor onder meer de voedingsmiddelenindustrie zien wij dat er veel ingrediënten worden gebruikt om de smaak van voedingsmiddelen te versterken. De toegepaste kruiden en smaakstoffen zorgen voor een rijke wereld aan smaak en geven kleur en diepgang aan de originele ingrediënten.

Wat uw recept ook is, Overveld Machines levert klantspecifieke installaties om de smaak van uw producten te versterken door middel van kruiden (seasoning) of het duurzaam aanbrengen van smaakstoffen door middel van oliën en extracten (flavouring). Hierdoor krijgt uw product zijn eigen, specifieke smaak.

Onze smaakstofdoseerlijnen garanderen al jaren de allerbeste smaak en constante kwaliteit voor het kruiden van chips en rijstwafels, drageren van snoepgoed of duurzaam ejecteren van smaakstoffen op koek en biscuits. Overveld Machines heeft altijd een passende oplossing!

Constante smaak en kwaliteit

Met onze installaties versterkt u de smaak van de originele ingrediënten op een zeer gecontroleerde en constante manier. De smaakstoffen worden veelal aan het einde van het proces toegevoegd door middel van een smaakstoffentrommel of een duurzaam inline doseersysteem.

Onze unieke doseersystemen zorgen voor een exacte dosering en gelijkmatige verdeling van de smaakstoffen ten opzichte van het product. Zo bent u verzekerd van een constante smaak en kwaliteit van uw product.

Smaakstoffendoseertrommel

Afhankelijk van de toepassing wordt de smaakstoffendoseertrommel voorzien van onze unieke smaakstofdoseergoot (scarf feeder) of onze speciale sproeikoppen (spray nozzles). Hierdoor worden de vaste en vloeibare smaakstoffen gelijkmatig en constant gedoseerd en verdeeld over uw product.

Onze smaakstofdoseerlijnen zijn snel en eenvoudig te reinigen en voldoen aan alle eisen op het gebied van voedselveiligheid. Zo worden onze smaakstoffentrommels elektrolytisch gepolijst en is alle bekabeling weggewerkt in de kokerprofielen van de frames.

Onze smaakstoffentrommels worden vooral toegepast voor het kruiden van chips en rijstwafels of het drageren van snoepgoed. Wij adviseren u graag over de diverse mogelijkheden.

Duurzaam inline doseersysteem

Voor breukgevoelige producten is het ook mogelijk om de smaakstoffen toe te voegen door middel van ons duurzaam inline doseersysteem. Dit is een eigen ontwikkeld doseersysteem waarbij de vloeistofdruppels na het bakproces nauwkeurig op het product worden geëjecteerd. Hierdoor wordt een constante smaak en kwaliteit van uw product gewaarborgd.

De smaakstoffen worden pas na het bakproces toegevoegd, zodat verdamping van de vloeibare smaakstoffen tot het verleden behoort. Hiermee behaalt u een aantal significante economische en ecologische voordelen:

 • Minder smaakstoffen noodzakelijk. Per saldo resulteert dit in een besparing van ongeveer 20% van de hoeveelheid benodigde smaakstoffen
 • Lagere geur-emissie. Hierdoor kan beter worden voldaan aan de steeds stengere milieueisen en wordt het milieu minder belast
 • Flexibelere installatie. Doordat het doseersysteem snel te reinigen is, kan snel en eenvoudig worden overgeschakeld op diverse smaakstoffen
 • Constante smaak en kwaliteit van uw product

Toepassingen

 • Biscuits
 • Gebakken en tortilla chips
 • Kauwgom
 • Koeken
 • Noten
 • Popcorn
 • Rijstwafels

Altijd een passende oplossing voor uw vraag

Smaakstofdoseerlijnen zijn een onmisbaar onderdeel binnen de voedingsmiddelenindustrie. Ze zijn medebepalend voor het rendement van uw bedrijf en zorgen voor de gewenste uitstraling en kwaliteit van uw product en stiptheid van uw leveringen. Dankzij de modulaire opbouw van onze installaties kunnen we deze snel en eenvoudig aanpassen aan uw specifieke wensen, volledig integreren binnen een bestaande situatie en koppelen aan uw ERP-systeem.

Benieuwd hoe we dat doen? Neem contact met ons op. Wij geven u graag advies over de beste oplossing voor de flavouring en seasoning van uw voedingsmiddelen.