Duurzame oplossingen op het gebied van Flavouring

Flavouring door Overveld Machines smaakt naar meer

Tegenwoordig worden veel ingrediënten gebruikt om de smaak van voedingsmiddelen te versterken. De toegepaste kruiden en smaakstoffen zorgen voor een rijke wereld aan smaak en geven kleur en diepgang aan de originele ingrediënten.

Wat uw recept ook is, Overveld Machines levert klantspecifieke installaties om de smaak van uw producten te versterken door middel van kruiden (seasoning) of het duurzaam aanbrengen van smaakstoffen door middel van oliën en extracten (flavouring). Hierdoor krijgt uw product zijn eigen, specifieke smaak.

Onze smaakstofdoseerlijnen garanderen al jaren de allerbeste smaak en constante kwaliteit voor het kruiden van chips en rijswafels, drageren van snoepgoed en pillen of duurzaam ejecteren van smaakstoffen op koek en biscuits. Overveld Machines heeft altijd een passende oplossing.

Constante smaak en kwaliteit

Met onze installaties versterkt u de smaak van de originele ingrediënten op een zeer gecontroleerde en constante wijze. De kruiden worden veelal aan het einde van het kook- of bakproces toegevoegd door middel van een smaakstoffentrommel. Ons unieke doseersysteem in de trommel zorgt voor een exacte dosering en gelijkmatige verdeling van de smaakstoffen ten opzichte van het product. Zo bent u verzekerd van de juiste en constante smaak op uw product. Deze toepassing wordt veelvuldig toegepast bij onder andere chips lijnen.

Daarentegen is het ook mogelijk om inline vloeistofdruppeltjes nauwkeurig en duurzaam te ejecteren door middel van zeer specifieke doseerunits op bijvoorbeeld koekjes en snacks. Maar ook het inline doseren van kruiden en smaakstoffen op etenswaren door een trilgoot is mogelijk. De keuze is aan u.

Onze smaakstofdoseerlijnen zijn snel en eenvoudig te reinigen en voldoen aan alle eisen op gebied van voedselveiligheid. Zo worden onze smaakstoffentrommels elektrolytisch gepolijst en is alle bekabeling weggewerkt in de kokerprofielen van onze frames.

Altijd een passende oplossing voor uw vraag

Smaakstofdoseerlijnen vormen een essentiële schakel binnen de voedingsmiddelenindustrie. Ze zijn niet alleen medebepalend voor het rendement van uw bedrijf, maar zorgen ook voor de gewenste uitstraling en kwaliteit van uw product en stiptheid van uw leveringen. Dankzij de modulaire opbouw van onze installaties kunnen we deze snel en eenvoudig aanpassen aan uw specifieke wensen, volledig integreren binnen een bestaande situatie en koppelen aan uw ERP-systeem.

Benieuwd hoe we dat doen? Neem contact met ons op, wij helpen u graag met kiezen van uw beste oplossing op het gebied van flavouring en seasoning.