Packaging: Overveld Machines weet het prima te verpakken!

In de huidige tijd is robotisering en automatisering onmisbaar

Elke industrie en iedere klant stelt specifieke eisen aan zijn verpakkingsvormen en logistieke processen. Om aan deze eisen te voldoen ontwikkelt, ontwerpt en installeert Overveld Machines complete klantspecifieke verpakkingslijnen.

Om de beste resultaten te behalen en een goede datatracking te kunnen garanderen, dient het vullen, verpakken en palletiseren optimaal op elkaar afgestemd te zijn. Als systeemintegrator van modulaire end-of-line sorteer- en verpakkingsoplossingen zorgt Overveld Machines voor een naadloze integratie en communicatie met de systemen onderling en kunnen we de verpakkingslijnen laten meegroeien met uw behoeften.

Analyse en conceptvoorstel

Bij het ontwerpen en ontwikkelen van een maatwerkoplossing staan uw producten, het productieproces en uw persoonlijke wensen centraal.

Naast het sorteren en verpakken van verse producten (zoals groente, fruit en uien) of bewerkte voedingsproducten (zoals biscuits, chocolade en vleeswaren) in bijvoorbeeld blisters of bakjes, leveren wij ook compacte inpakmachines voor het automatisch verpakken van uw producten in Amerikaanse vouwdozen, display dozen, display trays, kunststof kratten en wrap around verpakkingen. Na het vullen worden de dozen, trays of kratten stabiel gestapeld op een pallet voor verdere opslag of verzending.

Onze geavanceerde verpakkingslijnen zorgen ervoor dat uw producten snel en uiterst zorgvuldig op de juiste manier worden verpakt en gestapeld, zodat de gewenste uitstraling en stiptheid van levering wordt gegarandeerd. Daarbij wordt uiteraard ook nadrukkelijk rekening gehouden met track en trace, voedselveiligheid en de verplichte productgegevens, verpakkingsdatum en houdbaarheidsdatum op de verpakking.

Maatwerkoplossingen voor packaging

Tot onze end of line oplossingen behoren onder andere volautomatische pick-and-place units, verpakkingsmachines (casepackers), palletiseermachines, (de)palletiseerrobots, pallet(ont)stapelaars, tussenveldispensers, foliewikkelaars, rekhoesmachines, hoekopzetters en omsnoeringsmachines.

Met onze modulaire transportsystemen verplaatst u de producten, verpakkingen en pallets snel en efficiënt van A naar B, zowel horizontaal als verticaal, met aanvullende seal checkers, check-weighers, metaaldetectoren, multihead-weighers, etc. om uw verpakkingslijn te completeren.

Op het gebied van packaging is er dus weinig te bedenken waar Overveld Machnies niet de beste en meest complete oplossing voor kan bieden. Dit doen we door te analyseren waar in uw bedrijf de concrete behoefte ligt. Op basis daarvan komen we met een pasklaar en compleet voorstel.

Veel voordelen

Naast het snel, zorgvuldig en kostenefficiënt vullen, verpakken en stapelen heeft investeren in een geautomatiseerde packaging-lijn van Overveld Machines nog een aantal interessante voordelen. Zo neemt u uw medewerkers een hoop fysiek zwaar en repeterend werk uit handen. Zij kunnen zich daardoor volledig richten op het specialistisch werk dat niet door machines of robots gedaan kan worden. Dit zal een positief effect hebben op het werkplezier en het ziekteverzuim binnen uw bedrijf.

Het automatiseren en robotiseren heeft verder als voordeel dat u de productie verder op kunt voeren door optimale benutting van de productiemachines, werken in ploegendienst of zelfs 24/7 en snellere doorloop van orders. Daarnaast kunt u snel, flexibel en kosteneffectief inspelen op de dynamische behoeften van uw distributeurs, retailers en consumenten.

Overveld Machines kijkt op al dit soort vlakken graag met u mee naar het creëren van win-win situaties die bijdragen aan een zo optimaal mogelijk en duurzaam rendement voor uw onderneming.

Informeer naar de mogelijkheden voor úw bedrijf

Bent u toe aan een nieuwe verpakkingslijn, wilt u uw bestaande verpakkingslijn verder uitbreiden of overweegt u een eerste stap te zetten voor het geheel of gedeeltelijk automatiseren van het verpakken van uw producten? Of zoekt u een gespecialiseerd bedrijf voor service en onderhoud van uw verpakkingsmachines?

Leg uw vraag ons voor, zodat wij vrijblijvend mee kunnen denken over de meest optimale oplossing. Ook rekenen wij u voor hoe snel u uw investering in het geheel of gedeeltelijk automatiseren en robotiseren terug heeft verdiend. Neem daarom snel contact met ons op!