Packaging

Ontdek onze innovatieve en duurzame oplossingen

Voor al uw verpakkingsvormen, een passende verpakkingsoplossing!

Op ieder potje past een deksel. Wat ons betreft klopt die uitspraak als een bus. Blikken, dozen, flessen of zakken verpakken? Overveld Machines zorgt ervoor dat uw producten snel en nauwkeurig wordt verpakt in een Amerikaanse vouwdoos, display doos, display tray (RRP en SRP), horti verpakking, kunststof krat of  wrap around verpakking met behulp van meerassige Yaskawa robot.

Voor het verpakken van willekeurig georiënteerde en verspreide producten (zoals chocolade, koekjes, snacks, vleeswaren, etc. ), wordt veelvuldig gebruikgemaakt van een ultrasnelle delta-robot.

Nadat uw producten snel en efficiënt zijn verpakt door een verpakkingsmachine (casepacker) of pick-and-place units, worden de dozen gepalletiseerd worden door een palletiseer- of portaalrobot. Uiteraard gebeurt dit in het door u gewenste stapelpatroon. Aanvullend kan de palletiseerlijn worden uitgebreid met een foliewikkelaar, rekhoesmachine, omsnoeringsmachine, checkweigher of andere wens.

End of line sorteer- en verpakkingslijnen vormen een essentiële schakel binnen ieder logistiek- en verpakkingsbedrijf. Ze zijn niet alleen medebepalend voor het rendement van uw bedrijf, maar zorgen ook voor de gewenste uitstraling en kwaliteit van uw product en stiptheid van uw leveringen. Wij weten welke oplossing voor uw product het beste werkt. Op onze innovatieve en duurzame oplossingen mag u altijd vertrouwen.

Picking, Packing en Palletising

In de huidige tijd is robotisering en automatisering onmisbaar.

De eerste programmeerbare robot werd in 1961 geïnstalleerd bij General Motors om metaal te verplaatsen. Tegenwoordig is de inzetbaarheid van robots zeer divers, van eenvoudige taken tot zeer complexe taken in extreme omgevingen.

Ook in de verpakkingsindustrie worden robots veelvuldig toegepast. Door te robotiseren en automatiseren verhoogt u de flexibiliteit, snelheid en nauwkeurigheid van uw productielijn, ontlast u uw werknemers van monotoon en repeterend werk en vermindert u de uitvaltijd als gevolg van fouten.

In de verpakkingsbranche ligt het accent de laatste tijd steeds meer op de flexibilisering van de verpakkingsmachines (casepackers) en palletiseerlijnen. Hierdoor kunt u een snel en voordelig inspelen op de wisselende behoeften van uw distributeurs, retailers en consumenten.

Als strategische partner van Yaskawa en Fuji hebben we toegang tot een grote verscheidend aan robots, waardoor we altijd een passende oplossing voor u hebben op het gebied van Picking, Packing en Palletsing.

Wij bieden altijd een passende oplossing

De machines en installaties van Overveld Machines staan bekend om haar compacte en flexibele ontwerp, intuïtieve bediening en hoge mate van bedrijfszekerheid voor een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Dankzij de modulaire constructies kunnen we onze machines en installaties eenvoudig aanpassen aan uw specifieke wensen en integreren binnen uw bestaande situatie.

Tot ons productassortiment behoren onder andere volautomatische pick-and-place units, verpakkingsmachines (casepackers), palletiseermachines, palletiseerrobots, pallet(ont)stapelaars, topvellegers, foliewikkelaars, rekhoesmachines, omsnoeringsmachines, weegstations en intern transport.

Onze turnkey installaties ziet u terug in uiteenlopende marktsegmenten. Van de voedselverwerkende industrie (food en agrifood), chemie en petrochemie tot huishoudelijke en persoonlijke verzorgingsproducten (non-food).

Benieuwd hoe wij dat doen? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag met het kiezen van de beste oplossing.

Neem nu contact op